Дома / Здравство / Пазар на производи за женска хигиена

Дома / Здравство / Пазар на производи за женска хигиена

*Како што кризата со коронавирусот (COVID-19) го зазема светот, ние континуирано ги следиме промените на пазарите, како и однесувањето на купувачите на глобално ниво и нашите проценки за најновите пазарни трендови и прогнози се прават по со оглед на влијанието на оваа пандемија.

Пазар на производи за женска хигиена: глобални трендови во индустријата, споделување, големина, раст, можности и прогноза 2021-2026

Опис

Содржина

Побарајте примерок

Извештај за купување

Преглед на пазарот:

Глобалниот пазар на производи за женска хигиена достигна вредност од 21,6 милијарди американски долари во 2020 година. Гледајќи напред, групацијата IMARC очекува пазарот да покаже умерен раст во текот на прогнозираниот период (2021-2026). Производите за женска хигиена се однесуваат на производи за лична нега што ги користат жените за време на вагинален исцедок, менструација и други телесни функции поврзани со гениталиите. Тие играат клучна улога во одржувањето на репродуктивното здравје на жената и поддршката на соодветни практики за интимна хигиена за да се избегнат секаков вид на инфекции. Растечката свест за личната хигиена кај жените заедно со склоноста кон користење на практични и практични санитарни производи создава огромна побарувачка за производи за женска хигиена низ целиот свет.

 

 

 

www.imarcgroup.com

Забелешка: Вредностите и трендовите во горната табела се состојат од лажни податоци и се прикажани овде само за репрезентативна цел. Ве молиме контактирајте со нас за вистинската големина и трендови на пазарот.

За да добиете повеќе информации за овој пазар, побарајте примерок

Глобални двигатели/ограничувања на пазарот на производи за женска хигиена:

Како што се поголем број жени стануваат финансиски независни, водечките играчи се обидуваат директно да ги таргетираат и да влијаат на нивното куповно однесување, што, пак, дава поттик за продажбата на производи за женска хигиена.

Производителите во денешно време се фокусираат на воведување иновативни и органски производи кои се удобни, миризливи и имаат поголема способност за апсорпција. Тие исто така развиваат уникатни маркетинг и промотивни стратегии што привлекуваат поголема база на потрошувачи.

Неколку влади и невладини организации преземаат иницијативи за промовирање на употребата на производи за женска хигиена меѓу непривилегираната и рурална женска популација, како и за производство и дистрибуција на хигиенски влошки по пристапни трошоци, што создава позитивна перспектива за пазарот.

Употребата на опасни хемикалии во производството на производи за женска хигиена може да предизвика негативни здравствени ефекти. Дополнително на ова, фрлањето на овие производи може да доведе до затнување на одводите што, пак, ја попречува продажбата на овие производи.

 

Клучна сегментација на пазарот:

Групацијата IMARC обезбедува анализа на клучните трендови во секој подсегмент од извештајот за глобалниот пазар на производи за женска хигиена, заедно со прогнозите за раст на глобално, регионално и ниво на земја од 2021 до 2026 година. Нашиот извештај го категоризира пазарот врз основа на регион, тип на производ и канал на дистрибуција.

Разделба по тип на производ:

 

 

 

www.imarcgroup.com

Забелешка: Вредностите и трендовите во горната табела се состојат од лажни податоци и се прикажани овде само за репрезентативна цел. Ве молиме контактирајте со нас за вистинската големина и трендови на пазарот.

За да добиете повеќе информации за овој пазар, побарајте примерок

Хигиенски влошки

Облоги за гаќи

Тампони

Спреј и внатрешни средства за чистење

Други

 

Врз основа на типовите на производи, пазарот е поделен на хигиенски влошки, облоги за гаќички, тампони, спрејови и внатрешни средства за чистење. Меѓу нив, хигиенските влошки се најпопуларниот тип на производ бидејќи им обезбедуваат удобност на жените.

Распад по канал на дистрибуција:

Супермаркети и хипермаркети

Специјализирани продавници

Продавници за убавина и аптеки

Онлајн продавници

Други
Врз основа на каналите на дистрибуција, извештајот открива дека супермаркетите и хипермаркетите се најголемите дистрибутивни канали кои нудат широк спектар на производи на потрошувачите под еден покрив. Други сегменти вклучуваат специјализирани продавници, продавници за убавина и аптеки и онлајн продавници.

Регионални сознанија:

 

 

 

www.imarcgroup.com

За да добиете повеќе информации за регионалната анализа на овој пазар, побарајте примерок

Азија Пацифик

Северна Америка

Европа

Блискиот Исток и Африка

Латинска Америка
Регионално, Азија Пацифик претставува водечки пазар на производи за женска хигиена. Растечката свест за важноста на личната хигиена ја зголемува побарувачката за овие производи во регионот. Други главни региони вклучуваат Северна Америка, Европа, Блискиот Исток и Африка и Латинска Америка.
Овој извештај дава длабок увид во глобалниот пазар на производи за женска хигиена покривајќи ги сите негови суштински аспекти. Ова се движи од макро преглед на пазарот до микро детали за перформансите на индустријата, неодамнешните трендови, клучните пазарни двигатели и предизвици, SWOT анализата, анализата на петте сили на Портер, анализата на синџирот на вредност итн. Овој извештај е задолжително читање за претприемачите, инвеститорите , истражувачи, консултанти, бизнис стратези и сите оние кои имаат каков било вид на удел или планираат да навлезат во индустријата на производи за женска хигиена на кој било начин.

Одговорени клучни прашања во овој извештај:

Како функционираше досега глобалниот пазар на производи за женска хигиена и како ќе работи во наредните години?

Кои се клучните региони на глобалниот пазар на производи за женска хигиена?

Какво беше влијанието на СОВИД-19 на глобалниот пазар на производи за женска хигиена?

Кои се популарните типови производи на глобалниот пазар на производи за женска хигиена?

Кои се главните дистрибутивни канали на глобалниот пазар на производи за женска хигиена?

Кои се различните фази во синџирот на вредност на глобалниот пазар на производи за женска хигиена?

Кои се клучните движечки фактори и предизвици на глобалниот пазар на производи за женска хигиена?

Каква е структурата на глобалниот пазар на производи за женска хигиена и кои се клучните играчи?

Кој е степенот на конкуренција на глобалниот пазар на производи за женска хигиена?

Како се произведуваат производите за женска хигиена?


Време на објавување: Октомври-02-2021 година